Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

Δύο γυναίκες πεθαίνουν από ενδοοικογενειακή βία κάθε εβδομάδα...


Μήπως ήρθε η στιγμή κάποιος να φωνάξει "CUT";
Η διάσημη ηθοποιός Κίρα Νάιτλι συμμετείχε σε μια σοκαριστική διαφημιστική καμπάνια ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία, η οποία πραγματοποιήθηκε για τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Women’s Aid».

«Ήθελα να λάβω μέρος σε αυτή την εκστρατεία για την ενίσχυση των γυναικών, διότι ενώ υπάρχει ενδοοικογενειακή βία σε κάθε κοινωνική τάξη, σπάνια ακούμε για αυτή», δήλωσε η ηθοποιός σε συνέντευξή της. 

Στο σποτ διάρκειας δύο λεπτών, βλέπουμε την ηθοποιό να επιστρέφει στο σπίτι της αργά το βράδυ μετά τη δουλειά. Μπαίνοντας μέσα αντικρίζει τον καθρέφτη της εισόδου σπασμένο και σταγόνες αίματος στο πάτωμα. Αφήνει αγχωμένη τα κλειδιά της, χωρίς να καταλαβαίνει τι έχει συμβεί και πηγαίνει στην κουζίνα. Τότε εμφανίζεται ο σύντροφός της, ο οποίος έχει αίμα στο χέρι του και αρχίζει να της επιτίθεται λεκτικά κατηγορώντας την, ότι τον απατά. Στη συνέχεια αρχίζει να τη χτυπά ανελέητα, αρχικά στο πρόσωπο, και μετά τη ρίχνει κάτω και την κλωτσά δίχως οίκτο. Όσο απομακρύνεται ο φακός αποκαλύπτεται ότι ο χώρος που διαδραματίζεται η σκηνή είναι ένα άδειο κινηματογραφικό στούντιο. Η διαφήμιση τελειώνει με την Κίρα Νάιτλι πεσμένη στο πάτωμα να ουρλιάζει και στην οθόνη εμφανίζεται το εξής μήνυμα: «Δεν ήρθε η στιγμή κάποιος να πει CUT;» 

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία, μία στις τέσσερις γυναίκες έχει υποστεί ενδοοικογενειακή βία κατά τη διάρκεια της ζωής της, ενώ δύο γυναίκες την εβδομάδα θανατώνονται από τον νυν ή πρώην σύντροφό τους. Επίσης, η πλειοψηφία των κακοποιημένων γυναικών υφίστανται βία οποιασδήποτε μορφής επί δέκα έτη και άνω ενώ το 28% των γυναικών που είχαν υποστεί βία σε παρελθοντικές σχέσεις, παραμένουν θύματα βίας στην παρούσα σχέση τους. 
Δείτε το βίντεο :... 2 σχόλια:

 1. Εντάξει, είναι σκέτο σοκ τα στοιχεία.
  Αλλά, αφού συνηθίσαμε τον πόλεμο της Συρίας
  και τα πνιγμένα παιδιά στο Αιγαίο, οι κακοποιημένες γυναίκες
  μάς φαίνονται σοφτ φαινόμενο... Καλημέρα Μαριάννα μου :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σοκ δε λες τίποτα κούκλα μου. Νομίζω πάντως πως τίποτα που να περιλαμβάνει βία φαίνεται soft. :(

   Διαγραφή