Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Ταινίες που θα σας εμπνεύσουν να ταξιδέψετε

Έχω πολλά πάθη στη ζωή, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο προφανή είναι το να ταξιδεύω, αλλά ένα άλλο είναι να βλέπω ταινίες. Βάλτα και τα δυο μαζί και έχεις έναν υπέροχο συνδυασμό. Για όλους τους φίλους σινεφιλ εκεί έξω, εδώ είναι δέκα ταινίες πού θα σας εμπνεύσουν να ταξιδέψετε, όπως κι εμένα.

1. Ταξίδι την άγρια φύση- Into The Wild (2007)

Μετά την αποφοίτησή του από το κολέγιο, ο Christopher McCandless αποφασίζει να δωρίσει τις οικονομίες του για φιλανθρωπικούς σκοπούς και ξεκινά για ένα ταξίδι στην Αλάσκα για να ξεφύγει από την κοινωνία.

2. Ημερολόγια Μοτοσυκλέτας- Motorcycle Diaries (2004)

Το πρώτο ταξίδι του Che Guervara γύρω από τη Νότια Αμερική, το ταξίδι που ξεκίνησε την επανάσταση. Αυτό το ταξίδι τον έκανε να συνειδητοποιήσει πόσο αδικία υπάρχει στον κόσμο και έγινε η αρχή των πάντων. "Αφήστε τον κόσμο να αλλάξει και μπορείτε να αλλάξετε τον κόσμο».

3. Η ζωή του Πι- Life Of Pi (2012)


Ένας Ινδός λέει την ιστορία για το πώς σε ηλικία δεκαέξι ετών, αφέθηκε λανθάνον στη μέση του ωκεανού σε μια σωσίβια λέμβο με μια τίγρη, μετά επιζών ένα ναυάγιο.

4. Στο δρόμο- On The Road (2012)

Ο Κέρουακ, ένας συγγραφέας, αφηγείται την ιστορία των χρόνων που πέρασε ταξιδεύοντας στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό μαζί με τους φίλους του.


5. Η παραλία- The Beach (2000)

Ο Richard ταξιδεύει στην Ταϊλάνδη με την επιθυμία να είναι ένα διαφορετικό είδος ταξιδιώτη και όχι απλά ένας τυπικός τουρίστας. Στο hostel του στην Bankok, συναντά τον Daffy, ο οποίος του λέει για ένα μυστικό νησί. Μαζί με δύο νέους φίλους που γνώρισε, ξεκινάει για να το βρει αφού ο Daffy βρέθηκε νεκρός δίπλα σε ένα χάρτη.

6. Χαμένοι στη μετάφραση- Lost In Translation (2003)

Ο Bob, ένας γηραιός σταρ του σινεμά και η Charlotte, μια νεαρή απόφοιτος κολεγίου συναντιούνται στο ξενοδοχείο τους στο Τόκιο. Μετά από αρκετές συναντήσεις, δημιουργούν ένα απίθανο δέσιμο και ξεκινούν την εξερεύνηση της πόλης μαζί.

7. The Endless Summer (1966)

Ο Bruce Brown, ένας σκηνοθέτης, ακολουθεί δύο surfers σε μια περιπέτεια σέρφινγκ στην Αυστραλία, τη Νότια Αφρική, την Ταϊτή, τη Χαβάη και περισσότερα μέρη.

8. Out of Africa (1985)

Η Karen Blixen ταξιδεύει στην Αφρική μαζί με τον μέλλοντα σύζυγό της για να αρχίσουν μαζί ένα αγρόκτημα γαλακτοπαραγωγής. Λίγο αφού παίρνει διαζύγιο και ανοίγει ένα σχολείο για τα παιδιά των Αφρικανικών φυλών. Αφού ερωτεύτηκε έναν άλλο άνδρα, μένει πληγωμένη όταν συνειδητοποιεί ότι εκείνος είναι ελεύθερο πνεύμα και άγριος όπως τα ζώα στην Αφρική.

9. Δύο για τον δρόμο- Two For The Road (1967)

Σε ένα οδικό ταξίδι στη Νότια Γαλλία, ο Mark και Joanna, ένα παντρεμένο ζευγάρι, αναπολούν και να συζητούν τις ιστορίες των περασμένων περιπετειών τους μαζί στο δρόμο.

10. Οι Περιπέτειες της Priscilla, της Βασίλισσας της Ερήμου- The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert (1994)

Τρεις drag queens ξεκινούν ένα ταξίδι με το πολύχρωμο λεωφορείο τους σε όλη την Αυστραλία, σταματώντας κοντά σε πολλές πόλεις για να δώσουν παραστάσεις τόσο για το ενθουσιώδες κοινό όσο και για το ομοφοβικό κοινό.

Από την Danniela Ramos
Μετάφραση: Μαριάννα Κουρούπη


2 σχόλια:

  1. Συγχαρητ'ηρια γιατί πραγματικά με ταξίδεψες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός ήταν ο σκοπός μου φίλη μου. Ξέρεις τι είναι όμως ακόμα πιο ωραίο; Να σε παρότρυνα να ταξιδέψεις εσύ! :)

      Διαγραφή