Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Οι άνθρωποι που νόμιζες πως ήξερες




Είναι εκείνοι που μπαίνουν στη ζωή σου απρόσκλητοι, είτε με το έτσι θέλω είτε ως αποτέλεσμα συγκυριών. Έρχονται και στρογγυλοκάθονται. Συστήνουν τον εαυτό που θέλουν να μοστράρουν και εσύ υπνωτισμένος, τους ανεβάζεις σε ένα βάθρο και τους προσκυνάς.
Είναι εκείνοι οι άνθρωποι που έχουν μια ανεξήγητη γοητεία και δε τους αντιπαθεί κανείς όταν τους πρωτογνωρίζει. Πλατύ χαμόγελο, έναν γλυκό λόγο για όλους, φτιαχτή εμπάθεια και κάλπικη ενσυναίσθηση.
Κάνουν ένα μικρούλι, τόσο δα πραγματάκι για εσένα και σε δένουν, λες και έχουν πει μαγικά ξόρκια και σε έχουν ποτίσει με φίλτρα από ουρές μαυροκόρακα, δόντια αγριοχελώνας και ξύσμα από δέρμα χαμαιλέοντα, που το 'φτιαξε μια παρθένα χορεύοντας στο φως της πανσελήνου.
Ό, τι και αν πουν, κρέμεσαι από τα χείλη τους. Ό, τι και αν ζητήσουν, τρέχεις να τους εξυπηρετήσεις. Μιλάς γι’ αυτούς λες και είναι άτομα μοναδικά. Που έγιναν και μετά έσπασε το καλούπι.
Και έτσι είναι. Είναι σαν τον βοσκό με την φλογέρα από το παραμύθι, που όσο παίζει μουσική, τόσο τον ακολουθούν τα ποντίκια. Κανείς όμως δε μπορεί να κρύβεται για πάντα. Χρειάζεται μεγάλη εξάσκηση και πειθαρχία ώστε να μπορούν να προβάλουν μονίμως τον εικονικό τους εαυτό, αφήνοντας στην άκρη το πραγματικό πρόσωπό τους.
Όταν λοιπόν έχεις εξυπηρετήσει κάθε συμφέρον τους ή πολύ απλά δε τους γεμίζεις πια, μόλις βρεθούν κάποια άλλα άτομα που τους διασκεδάζουν και τους υπηρετούν με ήπιες κινήσεις αρχίζουν να σε αποκόπτουν.
Αρχικά, δε σηκώνουν τα τηλέφωνα, αλλά ούτε και σε παίρνουν πίσω. Χάνονται από το προσκήνιο και πάντα έχουν μια καλή δικαιολογία στην άκρη των χειλιών για να δικαιολογηθούν. Ποιος ξέρει, ίσως μετά από εβδομάδες, μήνες χρόνια, θελήσουν να κάνουν μια βόλτα στα παλιά. Πρέπει να σε κρατάνε on hold. Να είσαι διαθέσιμος να τους δεχτείς όπως αυτοί θέλουν.
Αν είσαι λίγο πιο έξυπνος και τους τρίψεις τον χαρακτήρα τους στα μούτρα τους, τότε δυσαρεστούνται, σου πετάνε και μια προσβολή στα μούτρα και βρίσκεσαι στην απ’ έξω όντας και κερατάς και δαρμένος.
Δεν αξίζει να τους χαλάσεις το παραμύθι. Έτσι ζουν και έτσι θα ζουν πάντα. Θέλουν στη ζωή τους μόνο άτομα που τους χαϊδεύουν τα αυτιά. Είναι εκείνοι που σε μια βδομάδα μέσα θα σου πουν «σ΄αγαπώ πολύ γλυκό μου» και ένα μήνα μετά «αϊ στο διάολο παλιομαλακισμένο».
Είναι εκείνοι με τους οποίους έχετε μνήμες και κοινές στιγμές, που θέλετε να θυμάστε για πάντα, που όμως μπήκαν στην άκρη απότομα και χωρίς προειδοποίηση, γιατί οι δικές τους προτεραιότητες αλλάζουν μέρα με τη μέρα.
Δεν είναι άχρηστοι. Έχουν κάποια ιδανικά και συνήθως καταφέρνουν πολλά. Συνήθως όμως στη πυραμίδα τους ο εαυτός τους στέκεται στην κορυφή. Όλοι οι άλλοι έρχονται από κάτω. Η οικογένειά τους ίσως μένει σταθερή, λόγω δεσμών αίματος, αλλά στις υπόλοιπες θέσεις γίνονται συχνά ανακατατάξεις.
Αν έχετε τέτοιους ανθρώπους στη ζωή σας και το βλέπετε, μην εθελοτυφλείτε. Είτε είναι φίλοι, είτε γκόμενοι. Κάντε τους στην άκρη και μην ξοδεύετε τον χρόνο που ξεκλέψατε από ανθρώπους που πραγματικά αξίζουν να είναι στη ζωή σας μαζί τους.
Κανείς δεν αξίζει να είναι το μπαλαντεράκι κανενός, οπότε μην αφήνετε τα φανταχτερά λόγια και τα αυθαίρετα χαμόγελα να σας παρασύρουν. Πηγαίνετε εκεί που σας προσφέρουν απλόχερα την αλήθεια σε όλο της το μεγαλείο, ακόμα και αν πονάει. Αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν την είσοδο και παραμονή στη ζωή σας. Οι άλλοι ας είναι απλώς περαστικοί και όχι αυτοί που ήρθαν, είδαν, πήραν ό, τι ορέχτηκαν και έφυγαν με το κεφάλι ψηλά, ρίχνοντάς σας κιόλας κάθε ευθύνη.

Πηγή: http://www.mindthetrap.gr/suspicious_minds/item189/%CE%9F%CE%B9_%CE%AC%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%89%CF%80%CE%BF%CE%B9_%CF%80%CE%BF%CF%85_%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B9%CE%B6%CE%B5%CF%82_%CF%80%CF%89%CF%82_%CE%AE%CE%BE%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%82



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου