Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Η ταινία της καρδιάς μου: Dirty dancing


Μια ταινία που παίχτηκε τη χρονιά που γεννήθηκα, αλλά χωρίς καμία αμφιβολία είναι ακόμη πρώτη στο top 10 μου.
Τι να πρωτοσχολιάσω; 
Η Μπέιμπι (Φράνσις) δε λογαριάζει τίποτα και ορμάει και τα δίνει όλα, γιατί έτσι της έμαθε ο πατέρας της· ή τουλάχιστον γιατί εκείνη αυτό νόμιζε πως της μάθαινε και όχι πως να παλεύει για ένα καλύτερο κόσμο κάνοντας παρέα με ανθρώπους της τάξης τους ή ασκώντας το επάγγελμα του οικονομολόγου ή δικηγόρου.
Σήκωσε λοιπόν το ανάστημά της η Μπέιμπι κι έτσι και ο Τζόνι πήγε και την πήρε από την γωνία που την είχε στριμώξει ο πατέρας της και την έβαλε να κάνει και το σάλτο μορτάλε στο τέλος και πολύ γούσταρε το κορτσούδι και πως να μην γουστάρει δηλαδή με τέτοιο παίδαρο που τη σήκωνε στον αέρα με αυτά τα γυμνασμένα, ιδρωμένα μπράτσα; 
Και αυτή η ένταση που βγάζει το σώμα του Patrick Swayze καθώς κατευθύνει την ντάμα του σε ένα χορό πάθους; Δεν περιγράφω άλλο.
Αλλά το είχε ο άνθρωπος· έτσι όπως περιφερόταν με τα μαύρα ρούχα και το δερμάτινο με το σηκωμένο γιακά και το μαύρο το γυαλί. Ήταν σα να βλέπεις από κάτω το αινιγματικό και συνάμα παθιάρικο, καυτό αλλά και γλυκό βλέμμα του. Και την έπιανε την Μπείμπι και την σήκωνε και την στριφογύριζε και κοιτούσαμε εμείς και μας έπεφταν τα σάλια. 
Όλα τα είχε ο Τζόνι κι έτσι κι εμάς (που κρύβουμε τα χρόνια μας, αλλά δε θα τα αλλάζαμε με τίποτα) αυτή η ταινία, πάντα θα μας κάνει να καρδιοχτυπούμε και να νιώθουμε εκείνη τη στιγμή τον Τζόνι να δίνει τον ρυθμό στον χτύπο της καρδιάς. 
Και όταν φοβόμαστε για κάτι, φέρνουμε στον μυαλό την Μπέιμπι που έλεγε την αλήθεια και στεκόταν μπροστά σε κάθε δυσκολία για να βοηθήσει όποιον έκρινε πως χρειαζόταν βοήθεια (περιλαμβάνοντας τον εαυτό της), χωρίς να φοβάται τις συνέπειες. 
Γι' αυτό λοιπόν είδα κάποτε αυτή την ταινία και την βλέπω πλέον κάθε χρόνο (τουλάχιστον μια φορά) και μετά χορεύω μόνη μου στον ρυθμό των υπέροχων τραγουδιών της ενώ φαντασιώνομαι πως είμαι η Μπείμπι και γαργαλιέμαι από το απαλό άγγιγμα του Τζόνι.

Εδώ είναι κάποια από τα αγαπημένα μου κομμάτια από την ταινία και φυσικά ο χορός των εραστών:


Do you love me?




Be my babe




Stay



Cry to me



She's like the wind



I' ve had the time of my life











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου